Praktische informatie

U kunt bij onze groepspraktijk voor verschillende vragen terecht. Zo bieden wij individuele, partnerrelatie en gezinstherapie aan maar ook ouderbegeleiding. Ook voor bemiddeling bij familiale of sociale conflicten kunt u een beroep op ons doen. Daarnaast kunt u voor coaching en supervisie ook bij ons centrum terecht. Wij bieden geen crisishulp.

We proberen om onze hulpverlening toegankelijk te maken. Om die reden worden de tarieven voor therapie bepaald op basis van uw netto maandinkomen. De vaststelling van dit tarief vindt plaats op basis van vertrouwen. U geeft aan wat uw maandinkomen is waarna de uurprijs wordt bepaald.

 

Prijzen groepspraktijk vanaf 1 november 2020:

 

Psychotherapie, coaching en counseling

Individuele cliënten met een netto inkomen

  • tot 2.200 euro: 50 euro per uur
  • van 2.200 tot 2.700 euro: 60 euro per uur
  • vanaf 2.700 euro: 70 euro per uur

 

Partnerrelatiegesprekken, oudergesprekken en gezinsgesprekken

70 euro per uur

 

Bemiddeling

50 euro per uur per partij

 

Individuele supervisiesessies en leertherapie

Privé (op eigen kosten): 60 euro per uur

Via de werkgever of eigen bedrijf: 100 euro per uur

Voor een NVRG opleidingstraject: 100 euro per uur

 

Sociaal fonds

Cliënten die niet genoeg financiële middelen hebben, kunnen een aanvraag doen bij het sociaal fonds van de Interactie-Academie voor max 10 gesprekken. Hun persoonlijke bijdrage ligt in dat geval op 5 euro.

Het sociaal fonds van de Interactie-Academie bestaat uit giften en uit bijdragen van externen en opdrachtgevers.

Voor vragen over de groepspraktijk of het aanmeldproces kunt u mailen naar: teamleider@iaac.eu

 

Alle gesprekken gaan door op de Interactie-Academie, in de Van Schoonbekestraat 33 te Antwerpen, en dit tijdens de week. De groepspraktijk wordt niet gesubsidieerd.

 

Teamleider: mieke.faes@iaac.eu

Het is gebruikelijk om na ieder gesprek de betaling te doen. De betaling kan bij ons zowel contact als met bankcontact plaatsvinden en u kunt uiteraard ook van deze betaling een bewijs van betaling krijgen. We werken (omwille van het beperken van onnodige administratieve last) zo min mogelijk met facturaties.

There are several practioners familiar in giving counseling or therapy in the english (Sarah Ringer) or french (Birgit Bongaerts) language .

 

Sarah Ringer is also specialised in the consultation of people from the jewish community.

 

At the Interaction-Academy, we aim to make therapy accessible. Our fees are determined according to household income (which is the combined gross income of all members of the household).

Ons privacybeleid is te vinden op http://interactie-academie.be/privacybeleid.